КОЗАЦЬКІ ЗАБАВИ – 2023

Культурно – спортивне свято «КОЗАЦЬКІ ЗАБАВИ», яке щороку відзначалось своєю масштабністю та традиціями, цьогоріч приурочено до 115-літнього ювілею заснування ВСП «Львівський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування» і відбулось 12 жовтня 2023 року.

У цей знаменний день на головній площі фахового коледжу вишикувались більше 800 студентів, які здобувають освіту за 13-ма спеціальностями, для святкового молебня біля фігури Матері Божої, яка ось уже майже 20 років покриває тут нас усіх чесним своїм омофором як Матір Христа, Матір Світу, Матір України!

Після святкових урочистостей команди – учасники спортивного свята «Козацькі забави», вишикувались на стадіоні фахового коледжу.

З вітальним словом до команд відділень: «Комп’ютерних наук, садово- паркового господарства та землеустрою», «Машинобудування, транспорту та агроінженерії», «Екології, туризму та менеджменту», «Будівництва, цивільної інженерії та архітектури» звернувся відмінник освіти України викладач фізичного виховання Мирон Юрійович Молочій.

У своїй промові Мирон Юрійович відзначив Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва, День захисника та захисниці України, День створення УПА. Наголосив, що козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру та гідність свого народу. Наостанок побажав успіхів усім командам і нехай переможе сильніший та спритніший!

Програма змагань «Козацькі забави» складалася з 7-ми видів:

➡️1-ий вид змагань «Піднімання колоди»

➡️2-ий вид змагань «Бій на колоді»

➡️3-ій вид змагань «Метання булави»

➡️4-ий вид змагань «Метання чобота»

➡️5-ий вид змагань «Весела естафета»

➡️6-ий вид змагань «Перетягування линви»

➡️7-ий вид змагань «Прогулянка фермера»

Ще одним важливим дійством , що є невід’ємною складовою свята, було приготування старовинної козацької страви ➡️КУЛІШ. Після змагань кожен з присутніх, але в першу чергу команда відділення, мали можливість оцінити смакові якості та особливості подачі старовинної козацької страви.

Особливим бонусом для команд та вболівальників стали подарунки від студентської профспілкової організації.

У запеклій боротьбі ПЕРЕМОГУ ????спортивно-культурного свята КОЗАЦЬКІ ЗАБАВИ – 2023 виборола команда відділення «КОМПЮТЕРНИХ НАУК, САДОВО-ПАРКОВЕ ГОСПОДАРСТВА ТА ЗЕМЛЕУСТРОЮ»

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!????

ВСЕЗАРАДИПЕРЕМОГИ????????

 

Share Your Valuable Opinions