Екскурсія в музей Степана Бандери у Львівському національному університеті природокористування

?26 жовтня 2022 року здобувачі освіти спеціальності 101 Екологія під керівництвом кураторки групи Юлії БОРУЦЬКОЇ та разом із заступницею директора з виховної роботи Наталією ДОЦЕНКО відвідали музей С. Бандери у Львівському національному університеті природокористування.?Сьогодні, які ніколи, актуальними залишаються думки борця за відбудову самостійної Соборної Української держави, відчайдушного борця проти комунізму та фашизму українського політичного діяча, одного із чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, голову Проводу ОУН – Степана Бандери (1909–1959).

?Саме Бандера підніс український націоналізм любові до найвищої жертовності, а його вислів, який знаходиться в центрі експозицій музею: “Коли поміж хлібом і свободою народ обирає хліб, він зрештою втрачає все, в тому числі і хліб. Якщо народ обирає свободу, він матиме хліб, вирощений ним самим і ніким не відібраний”, сьогодні, в час повномасштабної війни, набуває особливого дороговказу!

?Експозиція розміщена у двох просторих залах головного корпусу університету, на другому поверсі, поряд із приймальнею ректора. Музейна експозиція висвітлює тему національно-визвольних змагань українського народу у ХХ ст., навчання Степана Бандери у 1928–1933 рр. на рільничо-лісовому факультеті в Дублянах, його участь в українському національному житті краю і високу політичну активність.

?Висловлюємо щиру вдячність директорці музею Степана Бандери ЛНУП Яні БОРЩ за проведену екскурсію і надзвичайно цікаву захоплюючу розповідь.

#всезарадиПЕРЕМОГИ??

Share Your Valuable Opinions